Milion Swingów dla Autyzmu

wpis w: Bez kategorii | 1

MILION SWINGÓW DLA AUTYZMU RETRO 2018

Zapraszamy Wszystkich do udziału w tegorocznej edycji akcji Milion Swingów dla Autyzmu! Już 7 kwietnia 2018r. w Retro sport & fitness ul. Wrocławska 7, Bielany Wrocławskie po raz kolejny spróbujemy pobić rekord 1.000.000 powtórzeń! Podczas imprezy prowadzona będzie zbiórka publiczna, z której zebrana kwota zostanie przekazana na działalność na rzecz osób z autyzmem prowadzoną przez Dolnośląskie Stowarzyszenie na Rzecz Autyzmu. Zapraszamy serdecznie!

PODSUMOWANIE AKCJI

„Jeden z najgłębszych sekretów życia polega na tym, że tylko to wszystko,

co robimy dla innych, jest tym, co naprawdę warto robić.”

Lewis Carroll

W dniu 07.04.2018r. uczestniczyliśmy w akcji „Milion Swingów dla Autyzmu 2018 RETRO”. Akcja odbyła się w RETRO Centrum Treningowe.

Celem imprezy było przybliżenie społeczeństwu, z jakimi problemami borykają się osoby dotknięte autyzmem, m.in. poprzez rozpowszechnianie informacji dotyczących tego zaburzenia rozwojowego.

W akcji wzięło udział 119 osób, które łącznie wykonały 114432 swingi  (wymachy  z odważnikiem kulowym – kettlebell).

Udało się pozyskać kwotę w wysokości 5202,94 zł. Zebrana kwota w całości zostanie przekazana na działalność na rzecz osób z autyzmem prowadzoną przez Dolnośląskie Stowarzyszenie na Rzecz Autyzmu.

Pokazaliśmy, iż siłę mięśni można połączyć z empatią i bezinteresowną chęcią niesienia pomocy.

Dziękujemy RETRO Centrum Treningowe za zaangażowanie w akcję, Uczestnikom za aktywny udział, wszystkim Darczyńcom za przekazane środki, Parterom akcji za pomoc w promocji wydarzenia. Dziękujemy wszystkim razem i każdemu z osobna.

Bardzo dziękujemy!!!

Fundacja Dynamika

1. Alicja

W imieniu Zarządu Dolnośląskiego Stowarzyszenia na rzecz Autyzmu i jego podopiecznych będąc z wdzięczną pamięcią za rok 2016 i serdecznościami za 2017r, dziękuję za życzliwość, bezinteresowność i empatię dla osób z autyzmem, które czekają na odrobinę akceptacji. Milion swingów dla autyzmu to akcja, która oprócz wymiaru mentalnego ma również konkretny wymiar finansowy, jest też akcją która poszerza przestrzeń dla autyzmu Dziękujemy za darowiznę, która pozwoli nam realizować zadania wspierające osoby z autyzmem. Jesteście Państwo naszymi przyjaciółmi na których możemy liczyć, a my jesteśmy szczęśliwi, że możemy mieć takich przyjaciół.
    Proszę podziękować wszystkim razem i każdemu z osobna.
    Alicja Winiszewska – prezes Dolnośląskiego Stowarzyszenia na rzecz Autyzmu.