„Kajakiem po Odrze 2019”

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na spływ kajakowy w ramach zadania publicznego „Kajakiem po Odrze 2019” współfinansowanego ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych otrzymanych od Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego. Spływ odbędzie się w dwóch terminach: 17.06.2019 i 05.10.2019r. (zmiana z 24.09.2019). Spływy kierowane są do łącznie 64 osób z niepełnosprawnościami i ich opiekunów (osób towarzyszących), zamieszkałych na terenie 7 powiatów Województwa Dolnośląskiego. W każdym terminie spływu udział wezmą 32 osoby.

Odra jest rzeką o spokojnym charakterze, posiada zarówno walory krajoznawcze jak i wypoczynkowe idealne do uprawiania turystyki kajakowej. Rzeka na odcinku Gajków – Wrocław ze względu na bardzo znikomy ruch statków oraz szerokość koryta, doskonale nadaje się na rozpoczęcie przygody z kajakarstwem turystycznym.

Spływ dostosowany jest do możliwości osób z niepełnosprawnościami oraz ich opiekunów (osób towarzyszących). Nad bezpieczeństwem uczestników czuwać będzie wykwalifikowana kadra instruktorska oraz ratownicy wodni.

Wszelkie szczegóły dotyczące spływu znajdują się w Regulaminie spływu.

Uwagi:

Regulamin spływu i dokumenty zgłoszeniowe do pobrania:

KLIKNIJ ABY POBRAĆ

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń!